گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا- ورامین، تهران، ایران
چکیده
بهمنظور بررسی اثر کاربرد بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانهزنی و مورفوفیزیولوژیک لوبیا تحت تنش شوری آزمایشی در تابستان سال 1394 در آزمایشگاه فیزیولوژی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار سطح (صفر، دو، چهار و شش میلیمولار) NaClو سه سطح بتائین گلایسین (صفر، پنج و ppm10) در سه تکرار انجام شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اثر تنش شوری بر شاخص جوانهزنی، وزن خشک ریشهچه، کلروفیل کل، درصد پروتئین برگ، محتوای پرولین برگ، میزان پایداری غشای سلول و محتوای آب نسبی برگ در سطح یک درصد معنیدار بود. همچنین اثر کاربرد بتائین گلایسین بر تمامی صفات مورد بررسی بهغیر از میزان پایداری غشای سلول معنیدار بود. بررسی اثرات متقابل نشان داد که اثر متقابل شوری در محلولپاشی بتائین گلایسین بر شاخص جوانهزنی، کلروفیل کل، درصد پروتئین برگ و محتوای پرولین برگ معنیدار شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که از نظر شوری بهترین تیمار آب خالص (شاهد) بود که باعث بهبود اکثر صفات اندازهگیری بهغیر از وزن خشک ریشهچه در گیاه لوبیا قرمز گردید. همچنین کاربرد بتائین گلایسین در شرایط تنش شوری توانست سبب بهبود اثرات منفی ناشی از تنش شوری گردد.
میرزایی, مونا, قوشچی, فرشاد, عزیزی, پیمان. (1395). اثر پرایمینگ و محلولپاشی بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانهزنی و مورفوفیزیولوژیک لوبیا رقم درخشان تحت تنش شوری. پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 13(4), 307-316.
MLA
مونا میرزایی; فرشاد قوشچی; پیمان عزیزی. "اثر پرایمینگ و محلولپاشی بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانهزنی و مورفوفیزیولوژیک لوبیا رقم درخشان تحت تنش شوری". پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 13, 4, 1395, 307-316.
HARVARD
میرزایی, مونا, قوشچی, فرشاد, عزیزی, پیمان. (1395). 'اثر پرایمینگ و محلولپاشی بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانهزنی و مورفوفیزیولوژیک لوبیا رقم درخشان تحت تنش شوری', پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 13(4), pp. 307-316.
VANCOUVER
میرزایی, مونا, قوشچی, فرشاد, عزیزی, پیمان. اثر پرایمینگ و محلولپاشی بتائین گلایسین بر برخی خصوصیات جوانهزنی و مورفوفیزیولوژیک لوبیا رقم درخشان تحت تنش شوری. پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 1395; 13(4): 307-316.