• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 14 (1396)
دوره دوره 13 (1395)
دوره دوره 12 (1394)
دوره دوره 11 (1393)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 1
دوره دوره 10 (1392)
حیدری, علیرضا, نصری, محمد, قوشچی, فرشاد. (1393). بررسی اثر مایکوریزا و کود فسفره بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در منطقه رباط کریم. پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 11(3), 161-170.
علیرضا حیدری; محمد نصری; فرشاد قوشچی. "بررسی اثر مایکوریزا و کود فسفره بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در منطقه رباط کریم". پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 11, 3, 1393, 161-170.
حیدری, علیرضا, نصری, محمد, قوشچی, فرشاد. (1393). 'بررسی اثر مایکوریزا و کود فسفره بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در منطقه رباط کریم', پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 11(3), pp. 161-170.
حیدری, علیرضا, نصری, محمد, قوشچی, فرشاد. بررسی اثر مایکوریزا و کود فسفره بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در منطقه رباط کریم. پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 1393; 11(3): 161-170.

بررسی اثر مایکوریزا و کود فسفره بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت در منطقه رباط کریم

مقاله 1، دوره 11، شماره 3 - شماره پیاپی 18، پاییز 1393، صفحه 161-170  XML اصل مقاله (257.94 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
نویسندگان
علیرضا حیدری1؛ محمد نصری email 2؛ فرشاد قوشچی3
1دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا، ورامین- ایران
2عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
3استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین– پیشوا، ورامین- ایران.
چکیده
به­منظور بررسی تاثیرات کاربرد کود­های مایکوریزا برای کاهش مصرف کود­های شیمیایی بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت، آزمایشی در تابستان سال 1393 در منطقه رباط کریم تحقیقی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اول شامل سطوح مختلف کود فسفره شامل، 25%، 50%، 75% و 100% کود شیمیایی فسفره بر اساس آزمون خاک و عامل دوم سطوح مختلف قارچ میکوریزا شامل عدم استفاده از قارچ میکوریزا (شاهد)، 60 کیلو­گرم در هکتار،120 کیلو­گرم در هکتار مصرف میکوریزا بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر سطوح مختلف کود شیمیایی فسفره و مایکوریزا بر عملکرد دانه، تعداد دانه در بلال، تعداد دانه در ردیف بلال و وزن هزار دانه معنی­دار شد. بالا­ترین عملکرد دانه و تعداد ردیف در بلال از تیمار مصرف 50% کود شیمیایی فسفره و کاربرد 60 کیلو­گرم در هکتار میکوریزا، (P2M2) و کم­ترین میزان در تیمار بدون مصرف مایکوریزا و 25 درصد فسفر (P1M1) حاصل شد. بیش­ترین تعداد دانه در ردیف، از تیمار120 کیلو­گرم در هکتار میکوریزا و 50% کود شیمیایی فسفره حاصل شد. بنابراین توصیه می­شود که برای بهره­وری بهتر از عناصر معدنی خاک و کاهش مصرف کود شیمیایی فسفره، از تیمار 50 درصد کود شیمیایی فسفره توصیه شده و کاربرد 60 کیلو­گرم در هکتار میکوریزا در کشت ذرت استفاده گردد.
کلیدواژه‌ها
: مایکوریزا؛ فسفر؛ ذرت؛ عملکرد و اجزای عملکرد
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 23
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 34
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.