1
گروه زراعت،دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال. تهران، ایران.
2
.پژوهشگر کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین - پیشوا. ورامین- تهران، ایران.
چکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر غلظتهای مختلف عصاره جلبک قهوه ای Sargassum بر رشد و برخی خصوصیاتفیزیولوژیک نعناع فلفلی (Menthapiperita L.)درسال 1394درشرایط گلخانهایبا استفاده ازفاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. عامل اصلی استفاده از غلظتهای مختلف عصاره جلبک سارگاسوم در تیمارهای شاهد،10، 20 ، 30 و40 درصد و عامل فرعی زمانهای مختلف محلولپاشی:پنج روز یکبار و 10 روز یکبار در نظر گرفته شد. نتایج نشان دادند کهغلظت کلروفیل a در نعناع فلفلی با کاهش فاصله زمان محلولپاشی افزایش یافت و در غلظتهای مختلف عصاره جلبکی در تیمارهای 30 و40 درصد بر صفات مورد تحقیقمعنیدار نبود.اثر غلظتهای مختلف عصاره جلبک سارگاسوم روی عناصر معدنی گیاه از جمله نیتروژن در غلظت 20درصدتیمار 10 روزهمثبت بود.بنابراین میتوان بهمنظور افزایـش پروتئین و اسانس گیاه نعناع فلفلی از غلظتهای عصاره سارگاسوم ایـــن تحقیق استفاده کرد. در کل میتوان نتیجه گرفت که استفاده از عصاره جلبک در تولید نعناع فلفلی بهدلیل کاهش میزان رشد و عدم تاثیر مثبت بر اسانس گیاه، مناسب تشخیص داده نشد و از غلظتهای20 درصد بهبالا بهعنوان علفکش میتوان استفاده نمود.